петък, 2 декември 2011 г.

Изключване на Auto save session

За по-бърза работа с puppy е удобно да запазвате сесията, когато вие самите искате, а не след всеки рестарт или изключване автоматично.

Трябва да редактирате този файл:

/etc/rc.d/rc.shutdown

Потърсете ред
/usr/sbin/snapmergepuppy
Трябва да го има на три места.
Всеки ред който съдържа този текст го коментирате с #sessave

Пример:
преди
/usr/sbin/snapmergepuppy /initrd/pup_ro1 /initrd/pup_rw
след
#sessave /usr/sbin/snapmergepuppy /initrd/pup_ro1 /initrd/pup_rw
След промените запазете файла.

След тази операция запишете сесията от десктоп иконата "Save".
Вече ще записвате сесията, когато решите. При рестарт или изключване няма автоматично да записва информацията на флашката(примерно).
Възможно е, когато заредите OS да ви изкара съобщение
X seems to have exited uncleanly the last time you run puppy...
Не се плашете. Натиснете "Ignore" и вашето Puppy ще бъде същото както сте го оставили в последната записана сесия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар